Kennismaken met Leonie van den Berg

Leonie van den Berg heeft in opdracht van World Vision het programma voor WorldVision@School gemaakt en ook een groot deel van de nummers zelf geschreven. Zij zal bij u op de school langskomen om het programma in te studeren. Hieronder stelt ze zichzelf even voor.

Ik ben op 12 november 1984 geboren in Emmeloord. Na de Havo ben ik Muziektherapie gaan studeren. Hier leerde ik verschillende instrumenten bespelen, waaronder piano. Ook begon ik toen mijn eerste (serieuze) liedjes te schrijven. Na deze opleiding heb ik mijn Pabo diploma gehaald. Mijn droom was om met kinderen muziek te gaan maken.

Een groot gedeelte van mijn tijd ben ik met muziek bezig, onder andere als dirigente en songwriter. Samen met pianist Henk Lip treed ik op in verschillende kerken waar ik mijn eigen liedjes zing.

World Vision

Ik kende World Vision al een aantal jaar, voordat ik besloten heb een meisje te gaan sponsoren. Ze heet Nozimbali, ze is geboren in 2001 en komt uit Zimbabwe. Ik stuur regelmatig een kaartje en een nieuwe foto en krijg dan berichtjes terug waarin ik lees hoe het met haar gaat. In februari 2012 mocht ik Nozimbali ontmoeten! Ik heb haar huis en school kunnen bekijken, wat een wereld van verschil… Maar wat gaaf om door sponsoring iets voor Nozimbali, haar familie en omgeving te kunnen doen. World Vision zorgt dat dit allemaal goed verloopt en hield mij op de hoogte toen de situatie zorgelijk was in Zimbabwe. Dit vond ik heel prettig! Ook als ik zelf ergens kom zingen vertel ik als ambassadeur over het mooie en belangrijke werk van World Vision.

WorldVision@School

Mijn droom om met kinderen muziek te maken komt uit door WorldVision@School! Het schrijven van de liedjes was natuurlijk leuk om te doen, maar ik vind het te gek om naar school te komen en aan de slag te gaan. Optreden vind ik zelf spannend, maar ook helemaal fantastisch. Samen met de leerlingen van uw school gaan we er een ontzettend mooie avond van maken.


Zoeken


Huidige locatie


Algemeen menu


RSS feedsHoofdmenu


WorldVision@School
WorldVision@School